Frida Axell med Partille HK som moderklubb är Årets Junior i Partille Tidning

2019-01-18 | av: Christer Johannesson | kategori: PHK-nyheter.

https://www.partilletidning.se/2019/01/frida-axell-ar-arets-junior/

Frida Axell är Årets junior

ISHOCKEY

Hon fick göra sin första U18-landskamp som så småningom skulle leda till en plats i VM-laget och tog plats i den svenska högstaligan SDHL. Nu har Partille Tidning utsett Frida Axell till Årets junior.

Det har bara gått timmar sedan Frida Axell återigen landat på hemmaplan efter U18-VM i Japan när HP/PT får en pratstund med henne.17-åringen från Sävedalen har inte fått mycket till sömn efter den tolv timmar långa flygresan hem, men det stoppar henne inte från kvällens klubbträning med laget på kvällen.

– Nej, vi möter ju HV71 imorgon (läs onsdag), säger Frida Axell.
VM blev inte riktigt det succémästerskap som Frida Axell och det svenska U18-landslaget hoppats på. Laget tog sig till kvartsfinal, men där blev det uttåg för det blågula laget som sedermera fick se Kanada ta hem guldet.
– Det kunde gått bättre. Vi spelade vår bästa match mot Kanada och hade vi spelat som mot dem hela turneringen så hade det blivit bättre. Vi förlorade träningsmatchen mot Tjeckien inför turneringen med 5–0 och det var ingen bra start för oss. Överlag ska vi nog vara nöjda med turneringen, men det kunde absolut gått bättre, säger Frida Axell.

Hyllningar
För Axells del fick mästerskapet spenderas på läktaren då förstaspaden gick till hennes konkurrent från Modo, Tindra Holm. Trots det var Partilletjejen en av spelarna som hyllades allra mest under och efter mästerskapet från egna spelare och ledare omkring laget.
– Jag var ju medveten om hur min situation skulle se ut där borta, men jag har fått mycket beröm för hur jag var utanför isen. Vissa kanske väljer att visa dålig attityd i den situationen, men det är verkligen inte min grej. Jag peppar ju laget och vill att vi ska lyckas. Det är kul att få beröm för en sådan sak också för det är också något man kan ta med sig, säger Axell och fortsätter:

”Ger fortfarande allt”
– Vissa spelare sa att det räckte att jag var i omklädningsrummet så blev de glada och det är klart att man blir glad när man får höra det. Jag tycker inte att det hänger ihop med vad man gör på isen. Jag ger ju fortfarande allt på träningarna och visar att jag vill in och spela.
Är det här någonting du lagt fokus på att bidra med eller känner du mer att du bara varit dig själv?
– Jo, men under match försöker man nog lite extra sprida positiv energi. Man känner ju spelarna och vet vilka som fokuserar på sitt sätt och vilka man kan prata med utan att störa, säger Axell.
Hur var det att vara i Japan? Vad gjorde ni när inte spelade match?
– Vi bodde på två olika hotell och första var verkligen så där. Jag tror knappt att någon åt någonting. Jag åt då inte på en vecka. En av dagarna såg det ut som att vi skulle få en jättegod carbonara, men när man tittade närmare på den så låg det småfiskar i den. Det blev en hel del ris istället. Vi bytte hotell till det som alla bodde på och där var det väldigt bra, säger målvaktstalangen.

Spelar i högstaligan
2018 var för övrigt året då Frida Axell gjorde sitt första framträdande med lands­laget. Det gjorde hon i somras och därefter har hon spenderat säsongen i den svenska högstaligan SDHL med sitt klubblag Göteborg HC. Ett år med mycket förändringar och ett år där hon tagit sig till nästa nivå.
– Det var ett stort och händelserikt år. Det har utvecklat mig väldigt mycket och det har varit riktigt roligt. Det är på den här nivån jag vill vara. Vi får se vad som händer till nästa år och om vi lyckas hålla oss kvar i SDHL, men jag vill inte spela på någon lägre nivå, säger Axell.
Hur mycket tänker du på framtiden?
– Jag vill spela så länge jag ­tycker det är kul och får ut någonting av det. Sedan vill jag ju spela med damkronorna.
Hur känner du kring att bli utsedd till Årets junior i Partille?
– Väldigt roligt. Jag vet ju att priset finns och man har tänkt på det, men det är inte så att jag trott att det skulle bli jag, säger Frida Axell.

Läs mer:

Historisk match i Vallhamra

Söndagen den 1 mars är det dags för Partilles Rekreationsdamer att spela sin första hemmamatch i Vallhamra Ishall. Pucken släpps kl 17 och Borås är det som kommer stå för motståndet. Välkomna till Vallhamra för se fartfylld damhockey!

J 18 vidare till kval

Stort grattis till j-18 som är klara som segrare av Fortsättningsserien. Härlig insats av seriedebutanterna. Detta innebär att laget ställs mot det tredje- eller fjärdeplacerade laget i Juniorettan i ett play-off om deltagande i kvalet till j-18 elit. Första matchen spelas troligtvis kl. 20.00 torsdag 20 februari. En tuff och rolig utmaning väntar.

Hockeyskolan

Söndagen den 2/2 har vi ingen Hockeyskola – Nästa gång vi ses blir den 9/2. Ett uppdaterat istidsschema finns nu under fliken – Börja spela hockey

Hockeyskolan 26/1 11.00 – 12.20

Då startar vi den frivilliga årliga märkestagningen 1(3) som pågår under ordinarie lektion på isen. Ytterligare information finns i resp mailbox. Avgiften Kr 40/märke Swishas till 1234642864 ”PersonNr HS märke” Välkomna !

Hockeyskolan 19/1 Föräldramöte för 2012

Söndagen den 19/1 11.15 har vi ett föräldramöte inför Hockeyskolecupen 2020-03-22. Detta gäller för samtliga som är födda 2012. Ytterligare INFO finns i er mailbox. Martina Andreas Christer